lørdag 1. januar 2011

Oppskrifter til Tapas


Grissini

Ingredienser:
500 g hvetemel
10 g salt
75 g smør
20 g fersk gjær
3 dl vann

Fremgangsmåte:
Smelt smøret og ha i vann.
Løs opp gjæren og bland i det tørre. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til eltingen av deigen.

La deigen hvile i 20 minutter og rull deretter ut lange tynne stenger.
Pensle med vann og ha på eventuelt litt strøssel.
La de etterheve litt.

Pensle med vann og strø på eventuelt strøssel.

Stekes sprø og gyllenbrune på 180 grader i ca. 10-15 minutter.





Chilipoteter

Ingredienser:

12 poteter
3 ss olje
1/4 ts chilipulver
1/2 ts paprikapulver
2 ts pepperkorn, grovmalt

Fremgangsmåte:
Forvarm stekovnen til 200 °C.

Vask og eventuelt skrell potetene.
Forkok dem i ca. 15 minutter før du legger dem over i en ildfast form eller i aluminiumsfolie.
Bland olje og krydder og pensle potetene med oljen.
Sett formen i stekeovn ved 200 °C, eller legg folien med poteter opp på grillen.
Steke/grilltid ca. 15 minutter.
Snu på potetene i blant slik at de får en fin stekeskorpe over det hele.

0 kommentarer: